Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Да бъдеш детски зъболекар

Какво ни мотивира да се посветим на тази професия?

Работата с деца е сложна, отговорна, свързана е с много психологически и лични умения, но е и изключително благодарна и мотивираща. Научете какво ни носи радост и какви са предизвикателствата за екипа ни, посветен на здравето на детската усмивка.

dentist

Какво ни мотивира?
Да видиш озареното детско личице минути след като по него са се стичали сълзи от болка и страх, е най-голямата награда за всеки лекар, който работи с деца.
Няма по голяма радост за нас малкият пациент да ти се усмихне по най-искрения и чист начин, да те прегърне и да ти каже “обичам те”. А когато лекуваме деца с увреждания, радостта и благодарността в очите на родителите им са подарък, който ни мотивира всеки ден да даваме най-доброто от себе си за всеки пациент, независимо от сложността на случая.

Какви са предизвикателствата в професията на детския зъболекар?
Предизвикателствата никак не са малко. Да победиш страха на децата, да успееш да спечелиш доверието им и да ги мотивираш да идват с усмивка и доверие при теб не е работа, с която всеки може да се справи. Денталният лекар също е човек – понякога е изтощен и има собствени тревоги, но винаги обгрижва децата с любов и търпение. Добре разбираме колко е отговорна нашата работа и отношение за бъдещето на детската усмивка и единственият начин да сме добри в нея, е да приемаме всеки малък пациент като свое дете.

Какви лични качества изисква тази професия?
На първо място един детски зъболекар трябва да има голямо сърце и да обича децата и грижата за тях. На децата се говори ясно, бавно, информиращо и с разбиране към страховете, и индивидуалността им, затова се изисква и огромно търпение. Важно е детският лекар да е винаги мил, приветлив и внимателен с малките пациенти, а чувството за хумор понякога е ключово, за да успееш да спечелиш доверието им и да им приложиш качествено лечение. Не на последно място, ние учим постоянно – не само професионално, като лекари, а и като хора – учим се от децата.

Защо избираме да сме детски зъболекари ЕО Дент?
Защото Детската клиника на ЕО Дент е на световно ниво, а екипът е изключително добър и експертен.
Тук работим с авангардна техника и следваме най-съвременните методи на лечение.
Самите клиники и кабинетите ни са не само оборудвани, а и обзаведени и декорирани с мисъл за децата, и техния комфорт. Това много помага те да са спокойни и мотивирани, и да идват с удоволствие на редовните си срещи с нас.

dentist

“За здрави и щастливи
детски усмивки”

за повече информация

Свържете се с нас

Ако желаете повече информация за услугите ни или каквато и да била друга консултация, не се колебайте да ни потърсите.