Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

За последиците от зъбна-челюстна деформация

Статии

Здравето на устната кухина и правилната подредба на зъбите имат значение за цялостното ни здраве и за пълноценните ни социални контакти.
За последиците от зъбна-челюстна деформация, за която не се предприеме ортодонтско лечение, информира д-р Соня Стефанова
При много от случаите, когато се налага ортодонтско лечение, има тесни въздушни пътища – тясна горна челюст.
За езика се оказва твърде неудобно да се разположи в тясното небце, където му е мястото. Това води до проблеми с артикулацията и произнасянето на някои звуци при говор.
Езикът заема по-удобна позиция назад и надолу и стеснява още повече пътя за въздуха Създава се повишен риск от развитие на обструктивна сънна апнея.
По-често детето боледува и има възпаления в устната кухина
Мозъкът има нужда от достатъчно кислород и когато не го получава настъпва по-бърза умора и намалена концентрация
В малката челюст няма място за правилно подреждане на зъбите
Добрата захапка е важна за правилното хранене, говора и естетичната хармония на цялото лице.
Зъбите, които са неправилно подравнени, се почистват по-трудно и това може да доведе до необичайно износване на зъбния емайл, кариеси и съответно – сложни стоматологични процедури
Разликата в челюстите и лошо подредените зъби могат да доведат до проблеми със ставата на челюстта, щракане, пукане, болkи и постоянен дискомфорт.
Успешното ортодонтско лечение изисква много прецизна диагностика и комплексен лечебен план. То помага да се осигури правилна функция на зъбите и да създаде здрава и красива усмивка.
Ортодонтията е тясно свързана с всички дентални дисциплини, както и с гастроентерологията [ устата e начало на храносмилателния тракт ], УНГ, логопедията, естетичната дерматология, лицево-челюстната хирургия.
Ортодонтското лечение не е бързо решение. Това е сложен биологичен процес и колкото по-рано започнеш терапия, толкова по-скоро ще получиш резултати и ще продължиш живота си по-усмихнато.
Лечението включва промени в челюстните и лицевите кости и меките тъкани при преместване на зъбите в правилните им позиции.
Всичко започва с щателен преглед на зъбите и устата и анализ на изследвания, като модели на отливка и рентгенови снимки.
Комисия от различни специалисти по дентална медицина съставя най-подходящия план за лечението, съобразен с възрастта и индивидуалните ти особености.
Това е екипен процес! Заслужава си усилието да постигнете общата цел на ортодонт и пациент – здрава и уверена усмивка за цял живот.

Може да харесате също…