Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

May 31, 2023

“ЗЛАТЕН ПЕЧАТ” И “ЗЛАТНА КНИГА”

КЛИНИКИ “ЕО ДЕНТ” СА НОСИТЕЛИ НА ПРЕСТИЖНИ ОТЛИЧИЯ – “ЗЛАТЕН ПЕЧАТ” ЗА ЕВРОПЕЙСКИ МЕНИДЖМЪНТ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И “ЗЛАТНА КНИГА” – ЗА ЗАВОЮВАН ВИСОК ПРЕСТИЖ И ПРИНОС КЪМ БЪЛГАРСКОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Наградите са на Съвета на европейската научна и културна общност. На официална церемония на 30 ноември в Института за балканистика при БАН отличията са връчени на д-р Венета и д-р Валентин Павлови.

Почетната значка “Златна книга” е с формата на отворена книга и е изработена от 24 каратово злато в Монетния двор на България. “Златният печат” пък може да се използва в официалната кореспонденция с българските и европейските институции.

В България темата за денталния мениджмънт е доста “млада” – на няколко години. Но е факт, че в клиники “Ео Дент” отдавна обръщат сериозно внимание на управлението. И ако в денталните среди това е известно, с приятна изненада разбираме, че примерите за успешен мениджмът сред денталните практики у нас се наблюдават и отвън. От странични хора, които обаче са капацитети. Тези награди се връчват от и в присъствието на видни представители на академичната общност в БАН. Направени са предварителни проучвания на дейността на клиники “ЕоДент” – отчетени са инвестициите, внимателно е проучена организацията, отчетено е, че пациенти на клиниките са известни личности, видян е резултатът – нещо мащабно, свързано с денталното лечение, като цяло и със здравеопазването в България. “ЕоДент” са и първите представители от средите на денталния бранш, които са носители на тези престижни награди.

Трябва да се направи все пак едно уточнение към критериите, свързани с отличията. В “ЕоДент” не правят разлика между пациентите. Във фоайето на една от клиниките е изписано “Всички пациенти на клиника “ЕоДент” са световноизвестни личности – вие сте един от тях”

Отличията също са сериозна индикация, че денталният мениджмънт в България набира скорост. Или, както казва д-р Венета Павлова “Успехът на хората, които обръщат внимание на денталния мениджмънт, вече се вижда – той е различим”. Според нея това се постига с “начина на организация, с прочетените книги, натрупания опит, с посетените курсове и като следствие – с желанието да направиш още по-добре нещата – да предлагаш по-качествена услуга за пациента, да се чувства комфортно, да усеща, че той е в центъра. – В България са все повече колегите, които обръщат внимание на управлението и виждат смисъл в това – допълва още д-р Павлова.

Големите компании по света – “създадени вечни”, каквото е зглавието на една бизнес книга, имат задължението да бъдат социално отговорни. Един от най-великите мениджърски мислители Питър Ф. Дракър определя социалната отговорност като третата задача на мениджмънта. Той казва: “Едно “свободно предприятие” не може да бъде оценено само като добро за бизнеса, а единствено дали е добро за обществото. …Болницата не съществува заради лекарите и сестрите, а в името на пациентите…” 

Социалната отговорност е неделима част от мениджмънта на клиники “Ео Дент”, но вече на по-високо ниво – ще го наречем социална ангажираност.

Може да харесате също…