Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Импланти – най-съвършените заместители на естествения зъб

Apr 21, 2023 | Uncategorized

Знаем, че имате много въпроси за решение No 1 за възстановяване на липсващи зъби – имплантите, чували сте много митове за тях, а всъщност днес поставянето на имплант е прецизна, безопасна и съвсем рутинна процедура за специалистите на ЕО Дент.
Oтговаряме на най-често задаваните ви въпроси за имплантите.

– Има ли болка при поставянето на имплант?
Поставянето на дентален имплант започва с обезболяване чрез локални анестетици. Имплантологът няма да започне хирургичната процедура, докато зъбът, подлежащ на изваждане и меките тъкани не са напълно обезболени.
В общия случай поставяме импланта с местна упойка, но ако пациентът е по-тревожен, процедурата може да се изпълни и със седация.

– Подходящ кандидат ли съм за дентални импланти?
Ако имате липсващ един или повече зъби, вие сте подходящ кандидат за импланти. Българо-немската имплантологично-хирургична клиника на ЕО Дент разполага с разнообразни имплантологични системи, позволяващи да поставим имплант във всякакви ситуации. За най-добри резултати обаче съветваме пациентите си да поставим имедиатно зъбния имплант, т.е. веднага след екстракцията на зъба.
При някои случаи е възможно да се добавят 1-2 стъпки, като костозаместване, тъканна регенерация и други, преди имплантирането, които ще бъдат осъществени прилежно с помощта на опитните ни специалисти.
Това е причината и да е подвеждащо към пациентите да се дава универсална цена за поставяне на имплант, преди специалист да е направил преглед и изготвил индивидуален план за лечение.

– Колко време е нужно за възстановяване?
Голяма част от пациентите са изненадани колко лесна е процедурата за поставяне на дентален имплант и дори я приемат за по-малко стресираща от изваждане на зъб. След хирургичната фаза вие може да се върнете на работното място или към обичайните дейности още на същия или на следващия ден. За възстановяването на костта около денталния имплант са необходими минимум 3 месеца. След този период вие сте готови за добавяне на коронката върху импланта, която не се различава от естествените зъби.

Надяваме се да сме отговорили на част от въпросите, които си задавате, а ако имате още – просто се консултирайте с нас! Вижте още информация и в специализирания ни сайт eo-implant.com