Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

ЕО ДЕНТ – за здрави и щастливи
детски усмивки

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Мисия усмивка 2

May 31, 2023 | Публикации

Истински празник на детската усмивка в Занзибар реализираха част от екипа на ЕО Дент – д-р Павлова, Ева и Оги Павлови, заедно с Мария Силвестър и Наско Лазаров.

(Кликни върху картинката, за да чуеш повече за “Мисия усмивка”)

 “Мисия усмивка” се реализира по невероятен и много успешен начин. Докоснахме много дечица в Занзибар, успяхме да ги усмихнем, успяхме да помогнем.”, разказва д-р Венета Павлова пред БНР.

 Посланиците на доброто от България заминаха за африканската страна с каузата да научат децата там да поддържат здрави усмивките си, както вече 19 години ежегодно безвъзмездно правят и у нас. Даряват им 500 четки и пасти, дрешки, продукти за здраве, образователни табла, модели – за да могат учителите да продължат това, което те започват и мисията да има дългосрочни резултати.

 “Това, което ни докосна най-много е, че присъствахме на учебните занимания в сиропиталището, за което се грижи майка Сузана. Жалкото е, че в Занзибар има много сирачета, медицината като цяло е на ниско ниво. Но тези дечица са намерили пътя си, чрез образованието, което отваря врати. Ева и Оги Павлови, които са студенти по дентална медицина към МУ-София, вложиха всичко от себе си, за да научат децата как да поддържат зъбките си здрави. Там оставихме много нови приятели.”, отбелязва емоционално д-р Павлова.

А какво научи екипът на “Мисия усмивка” от децата в Занзибар? “Че е хубаво човек да си казва понякога “Хакуна матата” – живей безгрижно. Да се радваме на малките неща и да помагаме. Винаги да правим света по-добър”, казва д-р Павлова, която смята себе си за щастливка, защото професията ѝ дава усмивки на хората, “а това е прекрасно”.

Българският пациент може да бъде спокоен, защото “у нас денталната медицина е на световно ниво. По нищо българският зъболекар не отстъпва на тези по света.”, подчерта специалистът.

Научете повече за вълнуващото благотворително приключение на ЕО Дент, какъв отпечатък остави и как ще продължи “Мисия усмивка”, в интервюто линк в биото.

Може да харесате също…

Хелоуин

Хелоуин

Най-слад… страшният ден от годината е!Нямаме търпение да посрещнем в клиники ЕО Дент всички малки дракони, вампири,...