Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Почистване на зъбен камък
при деца

Както възрастните, така и децата имат нужда от орална профилактика.

Както възрастните, така и децата имат нужда от орална профилактика.
При тях, още след 3 годишна възраст, в специализираните кабинети в ЕО Дент под формата на игра се оцветява плаката в лилаво, показва се на децата как да почистват зъбите си с четка и паста, а след това бактериите се премахват със специална фина пудра и водна струя. Процедурата е напълно безболезнена и намалява риска от образуване на кариес.

gbt

Guided Biofilm Therapy (GBT)

Профилактиката и лечението на възпаленията в устната кухина започват с професионално почистване на зъбния камък или КОХ (клинична орална хигиена). В ЕО Дент прилагаме най-модерната швейцарска технология GBT (Guided Biofilm Therapy), която прави почистването по-бързо, прецизно и комфортно.

GBT направлявана биофилм терапия е профилактично-лечебна процедура, при която се постига отстраняване на вредната бактериална флора в устната кухина от повърхността на млечни и постоянни зъби, изкуствени корони, импланти, венечни джобове, ортодонтски апарати, зъбен камък, никотинови налепи и други. GBT е нов подход, фокусиран върху борбата с вредните бактерии и техните продукти, които от своя страна са причинители на оралните заболявания – кариес и неговите усложнения, както и възпалителните заболявания – гингивити и пародонтити.

– Кога започва да се образува зъбен камък при деца?

Още с появата на първите постоянни зъби. (5-6г възраст)

 – Защо се образува?

Зависи от разположението на зъбите, съставът и количеството на слюнката, честотата и качеството на оралната хигиена, генетични фактори.

 – Трябва ли да се премахва?

Много е важно да бъде премахнат, защото в зъбния камък има много бактерии, а веднъж образуван, порьозната му структура привлича все повече и повече бактерии, които полепват по зъбната повърхност и отстраняването им става все по- трудно, а вредата за зъбите и венците – още по голяма.

 – Как се премахва?

Със специален фин, пиезо-накрайник, чиято честота на вибрации разбива камъчето, и се отмива с вода.

 – Болезнено ли е?

Не. При децата зъбният камък е по-слабо минерализиран в сравнение с възрастните, пада лесно със съвсем лека вибрация, под водна струя и децата не усещат никакъв дискомфорт.

 – Какво е по-специалното при нас?

Ние използваме специално разработеният в Швейцария GBT протокол, при който освен зъбният камък, с много фини пудри отстраняваме всички бактерии по зъбите и венците за максимален профилактичен ефект.

 – Как да разбера дали детето ми има зъбен камък?

При профилактично посещение при детски зъболекар, което е препоръчително в детска възраст да бъде 3 пъти годишно, на всеки 4 месеца.

Untitled23

Процесът е продължителен и зависи от стадия на кореново развитие, в което е възникнало заболяването. Може да продължи до 10 – 12 месеца, като изисква редовни прегледи и рентгенов контрол на всеки 2-3 месеца.

за повече информация

Попитай специалиста

Ако желаете повече информация за услугите ни или каквато и да била друга консултация, не се колебайте да ни потърсите.