Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Публикации

Френулум

Какво представлява френулотомията?

12.06.2023г.

Късият френулум може да причини естетични и говорни проблеми за детето.

 

Виж повече:

Научете как и кога е най-подходящо да се коригира.
Френулум са юздичките (връзките), които свързват горната устна с венеца между горните предни зъби, и езика с пода на устната кухина.
– Когато горната е къса, се получава разстояние (дупка) между двата предни, горни зъба. Този по-скоро естетически проблем се нарича диастема!
– Когато долната юздичка е къса, се намалява подвижността на езика, което пречи на храненето и говора на детето. Трудностите са при сучене и изговаряне на някои букви и словосъчетания.

Кога трябва да вземем мерки?
Ако късият френулум не създава проблеми и дискомфорт, се изчаква детето да навърши 5-6 години.
Ако пречи и създава проблеми, може да се направи френулотомия по всяко време.

Какво представлява френулотомията?
Процедурата се прави с лазер или чисто хирургично със скалпел.
Манипулацията се прави с пълна упойка, за която се грижи екипът ни от експерти в анестезиологията.

Днес френулотомията е максимално опростена процедура – шевове не са необходими. Възстановяването е бързо, без особени проблеми и драми за детето.

Мотивационна стая за преодоляване на страха

09.06.2023г.

Детето ви се страхува, идва за първи път на зъболекар или има друг проблем с посещението в зъболекарски кабинет?

В Специализираната ни детска дентална клиника с много любов и мисъл към малките ни пациенти създадохме мотивационната ни стая, която те ще посетят, когато дойдат за първи път при нас.

Тук в уютна приказна обстановка, чрез игри и разговори децата се запознават със своя зъболекар, разговарят, играят с него, и преодоляват страха от лечение.

Изненада - стволови клетки от зъбче

Извличане и съхраняване на стволови клетки от млечен зъб?

07.06.2023г.

Всички сме чували за съхраняване на стволови клетки от пъпната връв. Ако сте пропуснали тази възможност обаче, имате още един шанс – от млечното зъбче на детето си.
Специалистите по детска дентална медицина в ЕО Дент, съвместно с Биорегенерация Банка за стволови клетки, могат да запазят и съхранят за 20+ години стволови клетки от млечно зъбче на детето.

Защо да съхраним стволови клетки?

Стволовите клетки могат да помогнат на детето или някой от семейство по права линия при онкологични, неврологични, автоимунни и хематологични заболявания.
Денталната пулпа на млечното зъбче е ценен източник на мезенхимни стволови клетки. Те са предшественици на клетките, от които се изграждат кости, сухожилия и вътрешни органи като бъбрек и черен дроб.
Тъй като мезенхимните стволови клетки са хипоимуногенни, те не предизвикват реакции на отхвърляне в организма. Благодарение на това има реален шанс при нужда на тяхната помощ да разчитат всички членове на семейството.

Специализирана детска дентална клиника ЕО Дент

05.06.2023г.

Комплексна дентална грижа за вашите деца в Специализираната детска дентална клиника ЕО Дент.

С особена грижа и внимание към детската усмивка създадохме Специализираната ни детска дентална клиника. Тук се грижим за малките ни пациенти с най-съвременни методи, техники и оборудване, а децата изграждат взаимно доверие с лекуващия си лекар и си тръгват с усмивка и нетърпение за следващата среща.
Посрещаме пациентите в чакалня с морско дъно и вълни, а на горния етаж интериорът преминава в приказна гора.

При нас ще намерите:
• Мотивационна стая – специално място, където детските ни специалисти предразполагат и мотивират децата за посещенията им при любимия зъболекар
• Сензорна зала и лечение на деца със специфични потребности и фобия към зъболекар
• Лечение под обща анестезия
• Лечение с лазер
• Лечение под микроскоп
• Ортодонтско лечение с невидими алайнери – INVISALIGN
• Детски кът с PlayStation, където децата могат да поиграят

“Хайде пак на зъболекар в ЕО Дент!”

1 june

Незабравим купон за деня на детето и 21-вия рождения ден на клиники ЕО Дент

01.06.2023г.

Такъв незабравим купон си спретнахме за деня на детето и 21-вия рождения ден на клиники ЕО Дент, че почти можете да чуете смеха и щастливите детски викове от тези снимки!

Дворецът на културата в Перник, детските ни клиники в София и паркът Заимов бяха най-веселите локации на 1 юни, а Клоунът Бонбончо, пчеличката Биззи и зъбчето ЕО бяха режисьори на детската забава!

Благодарим на нашите дългогодишни партньори ELGYDIUM за изненадите към децата, както и на Devin Изворна за старта на общата ни колаборация за повече здрави детски усмивки!
И не забравяйте, че през целия юни каним всички деца в клиники ЕО Дент на безплатен преглед, и сме им подготвили подаръци за здрава, и красива усмивка!

NatGeo KIDS

ЕO Dent се включи в поредната забавна и образователна среща Eco Kids Tour – София в Борисовата градина

24.05.2023г.
С игри на открито децата научиха повече за това как да се грижат за околната среда, като например да рециклират и вдъхнат нов живот, чрез творчество и фантазия на опаковките.
Във всеки кът на Eco Kids Tour – София в парка имаше развлекателна активност, с която всички се впуснаха в света на най-любимите образователни предмети и добавиха по нещо ново към своите познания.
На щанда на ЕО Дент, обсъдихме освен бъдещето на планетата и това на детската усмивка! Всеки малчуган, който се отби при нас получи не само полезен и забавен урок за зъбките, а и подарък.
Емоциите бяха в изобилие, усмивките безброй, а за всеки смел откривател имаше много награди от игрите, с които да запомним това изживяване.
Нямаме търпение за следващата ни среща заедно!

Великденска работилница

Светът на Мария – Великденска работилница

01.05.2021г.

ЕО Дент съвместно с фондация „Светът на Мария“ организирахме Великденска работилница.

Дядо Коледа

Празниците са истински празници, само когато са споделени!

21.12.2022г.

На благотворителното тържество в хотел Маринела изненадахме малчуганите с подаръци и игри, а срещата с Дядо Коледа беше наистина незабравима и доста шумна – по възможно най-зареждащия начин!