Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

Обаждете се сега

Изпратете ни запитване

M
Научете повече за нас

Снемаеми апарати

Предимства на снемаемите апарати

Снемаемите апарати са едни от най-често използваните методи за лечение при пациенти в различна възраст между 6-12 г. Те въздействат върху зъбите, алвеоларният гребен и костта. Те са изработени от цветна пластмаса, вестибуларна дъга и различни видове кукички и пружинки в зависимост от зъбно-челюстната деформация. Те са индивидуално изработени след предварително взети отпечатъци. Най-често се използват при пациенти в смесено съзъбие.

 

Happy selfie

Лесни за са сваляне и поставяне от децата, както и за почистване. Продължителността на лечение е различна при всеки един пациент. Носят се както през деня така и през нощта и се свалят по време на хранене и различни видове спортни занимания. В някой случаи снемаемите апарати не са достатъчни за цялостното лечение на зъбно челюстните деформации и се използват като подготовка преди лечение с брекети. Освен предимства, използването на снемаеми апарати има и недостатъци-нежеланието на пациентите да носят апаратите може да доведе до по- продължително лечение, липса на резултат, затруднения в говора и увреждане на лигавицата и пародонта при лоши хигиени навици.
За постигане на добри резултати е необходима добра колаборация между пациент-доктор.

 

Друг вид снемаеми ортодонтски апарати са трейнърите

Те са силиконови апаратчета, които са фабрични и се използват за отстраняване на вредни навици и корекция на различни видове зъбно-челюстни деформации.

Done braces

Доказано

e, че голям процент от оклузалните несъответствия са резултат от различни видове вредни навици при подрастващи пациенти. Трейнърите се използват заедно с редица упражнения за коригирането положението на езика, приучаване към носно дишане, отстраняване на инфантилното гълтане. Трейнърите са няколко на брой, като всеки един от тях се носи стриктно между 4-6 месеца. При не изпълнение препоръките на ортодонта лечението може да е продължително.

Untitled23

Почистването на снемаемите апарати се прави след всяко използване

за повече информация

Попитай специалиста

Ако желаете повече информация за услугите ни или каквато и да била друга консултация, не се колебайте да ни потърсите.